Dogmetryk

Dogmetryk 2003 er lavet i samarbejde med billedkunstnerne Karen Abell og Lonni Hall, hvor 24 stentryk er lavet af Karen Bjerresgaard.
Om dogmereglerne
Vores billeder er tænkt som et forsøg på at være nyskabende indenfor grafik, i det vi hver især har opsat dogmeregler, som vi har underkastet os i trykkeprocessen. Med dogmereglerne har vi søgt at nærme os en fokus og en substans, som afspejler stentrykkets egenskaber, dvs. som trækker på lige netop det, der er kernen i at arbejde med stentryk. Ved denne metode undersøger vi, om der opstår nogle andre motiver, end der ville være opstået ved en arbejdsproces uden begrænsninger.

teknik: stentryk
mål: 54cm x 38 cm
årstal: 2001 og 2003

Dogmertyk 3

Dogmetryk 2

Dogmetryk 1

 

Dogmereglerne

Afgrænsning af Karen Bjerresgaard

Stenens udseende og størrelse udstikker på forhånd det rum, som stregen udfolder sig i. Vægten lægges på stenens kant hvor stregen er valgt som grundlag for forløbet. Reglerne bliver stregens begrænsning, men klargør samtidig dens inderste væsen.

Én kontinuerlig streg, hvor stregerne ikke krydser hinanden.

Stregen vender tilbage til udgangspunktet.

Valg af tre bestemte sten hvor mangfoldiggørelsen ikke fremtoner ved kopiering, men ved brug af de samme sten, hvori de forskellige stregforløb manifisterer sig.

1/ 3 af den samlede produktion udføres indenfor på forhånd afsatte tidsintervaller.

Sten og tryk skal vende samme vej under hele processen og i ophængningen.

Citat:
“Det er forunderligt hvordan og hvornår det sker at stenens kant og stregens temperament danser om kap med hinanden I de mellemrum der opstår, når stregen aldrig krydser sig selv.”

Karen Bjerresgaard

Dogmetryk, 2003.

Advertisement

 
%d bloggers like this: